آیا شما هم از دسته افرادی هستید که اعتقاد دارید خانم ها برای حفظ سلامتی نیاز بیشتری به مصرف مکمل ها دارند و یا استفاده از برخی ویتامین ها تاثیرخوبی روی شما دارد؟ چقدر از مصرف و نوع ویتامین های مورد نیاز بدنتان اطلاعات دارید؟ قصد داریم در این مقاله به پرسش های شما در مورد مصرف ویتامین ها برای خانم ها پاسخ دهیم و شما را با تاثیر مکمل ها بر بدنتان آشنا کنیم.
آشنایی با خواص مکمل ها


ویتامین برای تقویت مو و ناخن
بیوتین: اگر می خواهید موهای پرپشت و زیبایی داشته باشید از بیوتین یا ویتامین B7 استفاده کنید. این ویتامین تاثیر معجزه‌آسایی روی موها و همچنین پوست و ناخن دارد. برای این منظور بهتر است روزی 30 میکروگرم ازاین ویتامین را مصرف کنید. به این ترتیب موهای‌تان سریع‌تر رشد می‌کنند و درخشان‌تر می‌شوند، پوست‌تان نیز شفاف‌تر شده و ناخن‌های‌تان محکم‌تر می‌شوند. بسیاری از مولتی ویتامین‌ها حاوی بیوتین هستند. پس قبل از خرید حتما روی برچسب مکمل را بخوانید. در مطالعاتی که انجام شده چنین به نظر می‌رسدکه استفاده‌ همزمان بیوتین و روی می‌تواند ریزش مو را کاهش دهد. برای دریافت بیوتین بهتر است از منابع طبیعی مانند سفیده تخم‌مرغ و جگر، ماهی سالمون،تمشک،موز، بادام زمینی،گل کلم و پنیرچدار استفاده کنید.
آهن: آهن برای خانم‌هایی که در سن باروری قرار دارند، بهترین گزینه است چراکه بدنشان هر ماه آهن از دست می‌دهد. همچنین مصرف آهن در زمان قاعدگی برای خانم ها نیاز است. شما در روز به 10 تا 20 میلی‌گرم آهن نیاز دارید. البته اگر به اندازه کافی گوشت قرمز (روزی یک وعده) مصرف می کنید دیگر نیازی به مکمل آهن نخواهید داشت. یک ساعت پیش از صبحانه یا 2 ساعت پس از غذا بهترین زمان برای مصرف مکمل آهن است. بعد از آن نیز تا 2 ساعت چای و قهوه ننوشید. از مصرف همزمان فرآورده‌های لبنی با قرص آهن خودداری کنید. بهتر است بین مصرف مکمل روی و آهن حداقل 6 ساعت فاصله باشد. ویتامین C نیز به جذب آهن کمک می‌کند. سبزیجات برگ‌دار مانند اسفناج و کلم‌پیچ و کلم بروکلی،لوبیای سیاه،عدس، شکلات تلخ هم از منابع بسیار خوب برای تامین آهن هستند.

ویتامین های مورد نیاز خانم ها

 
نشانه‌های کمبود آهن چیست؟
کمبود آهن می‌تواند موجب کم خونی یا کمبود گلبول قرمز شود. این می‌تواند موجب نشانه‌های قابل توجهی شود که در طول روز مشخص می‌شود. مانند: خستگی شدید، تنگی نفس، سرگیجه، ناخن شکننده، زخم در دهان، زبان متورم است.
ن ۱۹ تا ۵۰ ساله، روزانه نیاز به حدود ۱۸ میلی‌گرم آهن در روز دارندکه ۱۰ میلی‌گرم بیش از میزان توصیه شده برای مردان در همان سن است. ن باردار نیاز به آهن بیشتری دارند (۲۷ میلی‌گرم)، در حالی که ن بالای ۵۱ سال نیاز کمتری دارند (۸ میلی‌گرم در روز).آنچه که می‌خورید می‌تواند بر میزان جذب آهن شما نیز تاثیر بگذارد. خوردن مواد غذایی حاوی آهن با مواد غذایی حاوی ویتامین C مانند آب پرتقال و مرکبات جذب آهن را افزایش می‌دهد. اما خوردن مواد غذایی حاوی آهن با منابع کلسیم (مانند محصولات لبنی) جذب آهن را کاهش می‌دهد.توجه داشته باشید که خانم ها بعد از یائسگی معمولاً نیازی به مکمل آهن ندارند.

مکمل ها مثل هر داروی دیگری عوارض خاص خودشان را دارند، به همین دلیل دوره مصرف آنها باید محدود شود. براساس راهنماهای بالینی حتی اگر فرد کم خونی شدید داشته باشد، مکمل آهن نباید بیشتر از ۵ ماه به طور پیوسته برای او تجویز شود چون خود مکمل ها می توانند مضر باشند و مشکلاتی برای سلامت فرد به وجود بیاورند. این مکمل خاص اگر بیشتر از حد و برای مدت طولانی مصرف شود، می تواند اکسید کننده باشد و از این راه به سلول های بدن آسیب برساند. بنابراین می گویند اگر فردی دچار فقر آهن شدید است، باید برنامه درمانی او به گونه ای باشد که همراه برنامه غذایی و مصرف مکمل ها، در کمتر از ۵ ماه مکملش تمام و مشکلش برطرف شود. اگر این اتفاق نیفتاد یعنی علت اولیه کم خونی برطرف نشده و در برنامه درمانی او مشکلی وجود دارد.به علاوه بسیاری از بانوان برای داشتن پوست و موی بهتر مکمل روی مصرف می کنند. این یکی از شایع ترین مکمل هاست، اما لازم است بدانید مصرف مکمل روی، بر جذب آهن تاثیر منفی می گذارد و بهتر است برای جلوگیری از فقر آهن درباره دوز مصرف روی نظر پزشک را بپرسید.
 


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین وبلاگ ها

آخرین جستجو ها